Blijf je lief ontdekken

ME&WE relatieweekend gedaan? Haal nog meer uit je relatie. Kom naar een van onze jaarlijkse vervolgweekenden of sluit je aan bij een dialooggroep. Zo blijf je elkaar steeds verder ontdekken.

Groepen

Brugprogramma

In het brugprogramma geef je, onder leiding van een ervaren stel, een vervolg aan het ME&WE relatieweekend. Meestal duurt het brugprogramma vier avonden of middagen, net welke tijd jullie het beste uitkomt. Nog geen genoeg van elkaar? Doe dan mee aan een dialooggroep.

Meedoen? Stuur ons een bericht!

Dialooggroep

Een dialooggroep bestaat uit drie of vier stellen die regelmatig bij elkaar komen. Behalve dat je lief en leed kunt delen, wordt er iedere avond een vraag besproken. Dat kan over van alles gaan: van het huishouden of de kinderen, tot seks of vriendschappen. Iedereen beschrijft zijn gevoel over de vraag in een brief (of heeft dat al thuis gedaan). Leuk om te zien: de vragen die bij jou leven, zijn verrassend vaak ook actueel voor anderen.

In een dialooggroep houd je niet alleen de methodiek van het ME&WE relatieweekend levend, maar leer je vooral elkaars gevoel steeds beter begrijpen. Zo blijf je elkaar ontdekken!

Meedoen? Stuur ons een bericht!

Vervolgweekenden

Balansweekend | 21 – 23 maart 2025

Verbinding en autonomie in balans

We hebben allemaal de behoefte om geliefd én de behoefte om van waarde te zijn. Het zou mooi zijn als die twee verlangens in balans zijn, alleen is dat in de praktijk vaak niet zo. Juist door ons gedrag zorgen we ervoor dat we niet krijgen waar we ten diepste naar verlangen.

Sommigen zijn druk met allerlei activiteiten, terwijl ze juist behoefte hebben aan verbinding. Anderen gaan voor verbinding en proberen het hun partner naar de zin te maken, terwijl ze juist op zoek zijn naar autonomie, naar eigenwaarde.

Onder mijn boosheid en verwijt zit mijn behoefte aan jouw liefde en aandacht, maar ik durf dat niet zomaar te zeggen.

Opkomen voor mijzelf, hoe doe ik dat als ik bang ben om ruzie met je te krijgen?

Dit weekend gaat over de vraag: ‘Wat doe ik en krijg ik zo datgene waar ik ten diepste naar verlang?’.

Als je verlangt naar persoonlijke groei èn groei in jullie relatie is dit weekend een must.

Voor elk stel dat al eens een Marriage Encounter relatieweekend heeft gedaan.

Een weekend duurt van vrijdag 19.00 uur tot zondag 17.00 uur. Het programma is vol en intensief. Maar er is ook tijd voor ontspanning of een verfrissende wandeling. Op zondag is er een viering, een bijzonder moment om samen het weekend af te sluiten.

Een all-inclusive Balansweekend kost 425 euro per koppel.

Wij vinden dat geld geen belemmering mag zijn. Zijn de kosten voor jullie een probleem? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar? Dan krijg je mogelijk een deel van de kosten vergoed. Kijk hier voor meer informatie.

Marriage Encounter is een protestantse organisatie. Maar tijdens onze weekenden is geloof niet het belangrijkste: het gaat om jullie. Het Balansweekend is een aanrader voor iedereen die zijn relatie serieus neemt.

Paradijsweekend | verwacht in 2026

Je zou zeggen dat er voldoende plaats is in het paradijs, maar voor het paradijsweekend geldt dat niet.

Het paradijs, wat had de mens er een mooi leven. Alles in harmonie. En toch leefden er verlangens. Eva en Adam, ze wilden zo graag wijs worden, weten van goed en kwaad. De slang die wist het wel. Eet van die mooie boom met zijn lekkere vruchten, dan word je als God. En ja ze werden zich bewust van goed en kwaad. De mens werd verdreven uit het paradijs. Een engel met een vlammend zwaard, staat voor de ingang. Verboden toegang.

De mens, wij moeten verder leven op de aarde. We krijgen daar een beperkte tijd voor, want we worden sterfelijk. Maar we kregen wel de vrijheid om te kiezen en wij als mensen weten van goed en kwaad. We werden verantwoordelijk voor de aarde, voor onszelf. Gingen op reis met pijn, maar ondanks dat we verdreven werden uit het paradijs, bleef de liefde. Soms moeilijk te vinden, veel verleidingen die ons afhouden van de liefde en toch….

Ga met ons mee op reis. Een uitdagende, avontuurlijke reis. Een weg met soms diepe dalen, maar ook hoge bergen met mooie uitzichten.

Beleef het samen in het paradijsweekend.

Voor elk stel dat al eens een Marriage Encounter relatieweekend heeft gedaan.

Een weekend duurt van vrijdag 19.00 uur tot zondag 17.00 uur. Het programma is vol en intensief. Maar er is genoeg tijd voor ontspanning of een verfrissende wandeling. Op zondag is er een viering, een bijzonder moment om samen het weekend af te sluiten.

Een all-inclusive Paradijsweekend kost 425 euro per koppel.

Wij vinden dat geld geen belemmering mag zijn. Zijn de kosten voor jullie een probleem? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar? Dan krijg je mogelijk een deel van de kosten vergoed. Kijk hier voor meer informatie.

Marriage Encounter is een protestantse organisatie. Tijdens onze weekenden is geloof niet het belangrijkste: het gaat om jullie. Het Paradijsweekend is een aanrader voor iedereen die zijn relatie serieus neemt.