Marriage Encounter

Sinds 1976 organiseert Marriage Encounter allerlei activiteiten die bijdragen aan betere huwelijken en relaties. De bekendste zijn onze ME&WE Relatieweekenden, waarin je kennismaakt met een verfrissende methode om op een nieuwe manier te communiceren.

Al een ME&WE relatieweekend gedaan? Dan zijn er nog allerlei mogelijkheden om je relatie te verdiepen. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een dialooggroep (van ongeveer vier stellen uit jouw buurt die regelmatig bij elkaar komen). Of doe mee aan een ander weekend of een themabijeenkomst.

Geschiedenis

Marriage Encounter is een wereldwijde organisatie, ontstaan in Spanje. In de jaren vijftig liet Gabriel Calvo, een katholiek priester, 28 echtparen een weekend lang schrijfopdrachten maken. En … het werkte! Door de vragen kwamen de partners met elkaar in gesprek. Er kwam iets op gang. De methode is later uitgebreid met inzichten van psychotherapeuten en op basis van jarenlange ervaring. Sinds 1976 zijn er in Nederland een protestantse én een katholieke organisatie van Marriage Encounter.

Help je mee?

Stichting Protestants Marriage Encounter is een vrijwilligersorganisatie. Hoe belangrijk ons werk ook is, we zijn afhankelijk van giften. Geef je om relaties? Steun ons dan met een gift.

Of maak jouw bijdrage over naar:
NL95 INGB 0001 8902 95 t.n.v. Stichting Prot. Marriage Encounter Nederland

Logo CBF erkend goed doel

Organisatie

Onze organisatie bestaat uit een aantal teams:

Jaarverslag en beleidsplan

Benieuwd naar onze activiteiten in 2023? Lees hier ons jaarverslag.

Of ben je benieuwd naar onze plannen voor de komende jaren? Lees dan ons beleidsplan of kijk naar de samenvatting op deze factsheet.

Hier staat ons Protocol Grensoverschrijdend Gedrag.

Lees hier de akte van Oprichting van de Stichting Protestants Marriage Encounter Nederland van 1984 en hier de statuten wijziging van 2007 voor artikel 5 en 6.