ME&WE relatieweekend2024-03-25T08:14:18+01:00
“Dit weekend heeft
ons positief veranderd”

ME&WE relatieweekend voor stellen

Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, tijdens dit relatieweekend draait het helemaal om jullie.
Een weekend lang trek je samen op en leer je op een nieuwe, verdiepende manier communiceren.

Vier stellen delen hun verhaal over verschillende onderwerpen. Soms lachwekkend, soms pijnlijk herkenbaar.

Over elk onderwerp schrijf en praat je met je partner.

Het programma is intensief. Maar je wordt verwend met goed eten en er is tijd voor ontspanning.

Met jou kan ik lezen en schrijven

Tijdens het weekend komen verschillende onderwerpen aan de orde. Hoe verschillend je kunt zijn, de invloed van de omgeving op je relatie, wat geloof betekent voor je relatie. Stuk voor stuk thema’s die je aan het denken zetten, en met genoeg stof voor een goed gesprek.

Na elk onderwerp schrijf je er iets over en praat je er samen over door. Met onverdeelde aandacht voor elkaars meningen en gevoelens. Dingen die normaal niet snel aan bod komen worden nu bespreekbaar. Zo leer je samen op een nieuwe, verdiepende manier communiceren en leer je elkaar opnieuw kennen.

Goed om te weten

Een weekend duurt van vrijdag 19:15 uur tot zondag 16:30 uur. Het programma is vol en intensief. Maar er is ook tijd voor ontspanning of een verfrissende wandeling. Op zondag is er een viering, een bijzonder moment om samen het weekend af te sluiten.

2024

  • 4-6 oktober, Helvoirt (alleen v/m stellen)
  • 22-24 november, Nieuwkuijk (open voor alle stellen)

De ME&WE relatieweekenden vinden plaats op de volgende locaties:

Een all-inclusive weekend kost 425 euro per koppel. Heb je eerder een ME&WE relatieweekend bezocht? Dan krijg je 50 euro korting.

Wij vinden dat geld geen belemmering mag zijn. Zijn de kosten voor jullie een probleem? Neem dan gerust contact met ons op.

Ben je verzekerd bij De christelijke zorgverzekeraar? Dan krijg je mogelijk een deel van de kosten vergoed. Kijk hier voor meer informatie.

Marriage Encounter is een protestantse organisatie. Maar tijdens een ME&WE relatieweekend draait het niet om het geloof, maar om jullie. Voor iedereen die zijn relatie serieus neemt is een ME&WE relatieweekend een aanrader.

Vraag & antwoord

Wil je meer weten over Marriage Encounter of over onze weekenden? Hieronder staan de meest gestelde vragen beantwoord.

Wij zijn heel gelukkig samen. Dan hebben we toch geen weekend nodig?2020-01-03T07:45:49+01:00

Een ME&WE relatieweekend is er voor iedereen die zijn relatie wil vernieuwen, verdiepen of verfrissen. Of je nu in een dipje zit, of dat juist wilt voorkomen. Veel stellen hebben tijdens onze weekenden elkaar opnieuw ontdekt. Het geeft een boost aan je relatie, of je nu vijf of vijftig jaar samen bent.

Hoe krijg ik mijn partner enthousiast?2018-11-30T19:21:28+01:00

Wist je dat meestal de vrouw het initiatief neemt om een weekend te volgen? Meestal gaat de man dan wel mee, al is het niet altijd van harte. Wat kun je doen als jij graag een relatieweekend wil, maar je partner wijst jouw idee af?

  1. Luister naar je partner, waar heeft je partner behoefte aan, wat is het probleem?
  2. Reageer niet boos, maak er in elk geval geen ruzie over.
  3. Breng je voorstel op een rustig moment ter sprake, vooral niet tijdens een conflict.
  4. Vertel waar jijzelf tegen op ziet (bijv. dat je bang bent dat je relatie stuk gaat, dat jij het weekend ook spannend vindt, dat je bang bent voor ruzies tijdens het weekend, dat je er tegen opziet dat je in het weekend misschien te geëmotioneerd wordt).
  5. Tenslotte vertel je waarom je naar het weekend wilt, ook al zie je er tegen op. Je wilt jullie relatie een nieuwe start geven omdat je partner voor jou belangrijk is. En je doet het voor je partner.

Riet herkende het probleem en schreef er deze blog over.

Pieter had meer dan genoeg redenen om niet te gaan. Hij ging toch. Lees hier over zijn ervaring.

Moet ik met anderen over onze relatie praten?2023-04-16T15:20:44+02:00

Dat mag, maar niets moet. Het weekend beleef je vooral samen met je partner. Tijdens een ME&WE relatieweekend, werk je niet in een groep, maar (de naam zegt het al) met jezelf en je partner. Alles is en blijft tussen jullie. Je kunt dus net zo open en eerlijk zijn als je zelf wilt. Natuurlijk kan het wel goed en leerzaam zijn om met anderen te praten of te delen, maar niets moet.

Wat moet ik meenemen naar een ME&WE relatieweekend?2019-10-25T23:42:12+02:00

Je partner! Verder helpt het als je de hectiek thuis kunt laten. Neem op de heenreis (of liever nog daarvoor!) bewust tijd voor elkaar. Bespreek en deel je verwachtingen met elkaar. Meer info over de locatie en praktische zaken ontvang je na je aanmelding.

Ik ben niet gelovig, mag ik toch komen?2018-11-30T19:22:59+01:00

Marriage Encounter is een protestantse organisatie. Maar tijdens onze weekenden draait het niet om het geloof, maar om jullie. Onze activiteiten zijn een aanrader voor iedereen die zijn relatie serieus neemt. Tijdens ME&WEekends en andere weekenden is er een gezamenlijke viering op zondag. Dat is een mooie afsluiting van het weekend, maar niet verplicht om bij te wonen.

Wij zijn niet getrouwd. Zijn jullie weekenden dan wel voor ons?2018-11-30T19:23:06+01:00

Niet getrouwd? Geen probleem! De naam ‘Marriage Encounter’ gaat over de ontmoeting tussen twee levenspartners. Of je nu getrouwd bent, samenwoont of een geregistreerd partnerschap hebt. Onze weekenden zijn er voor iedereen die zijn relatie serieus neemt en die wil vernieuwen, verrijken of verfrissen.

Zijn de weekenden ook voor V/V en M/M stellen?2023-03-01T15:09:59+01:00

Wij willen zo veel mogelijk stellen helpen om de liefde in hun relatie te laten groeien.

Daarom bieden we ons ME&WE relatieweekend in 2 varianten aan: niet langer alleen weekenden voor V/M stellen maar ook weekenden voor alle soorten stellen, dus ook V/V en M/M stellen. Ook de dialooggroepen staan open voor alle stellen. Deelnemers kunnen een voorkeur aangeven bij de indeling van dialooggroepen. Bij onze andere activiteiten, zoals: online workshops, pelgrimswandelingen, regioavonden en vervolgweekenden, zijn alle stellen van harte welkom.

Niet gevonden wat je zocht? Neem gerust contact met ons op.

Het eerstvolgende ME&WE relatieweekend is over:

0
0
0
0
Dagen
0
0
Uur
0
0
Min
0
0
Sec