handmassage
Sekstest: Ben jij een gever of ontvanger?
Deze sekstest met je kleren aan vertelt je veel over je rol bij het vrijen. Door je hier bewust van te zijn kunnen jullie allebei meer plezier beleven. Zorg ervoor dat jullie een poosje niet gestoord worden.
  1.  Zet een schoteltje massageolie klaar en een kwastje of een veer. Zorg voor een comfortabele kamertemperatuur. Ga tegenover elkaar aan tafel zitten. Leg allebei je handen op tafel.
  2. Vaak proberen mensen tijdens het vrijen twee rollen tegelijk. Probeer dat nu ook: Geef met je rechterhand een massage, terwijl je linkerhand de massage ontvangt van je partner. Je zult al snel merken dat het lastig is om echt te genieten van de massage die je krijgt van je partner, als je zelf tegelijkertijd een massage geeft en je concentreert op het hanteren van de veer bijvoorbeeld.
  3. De volgende stap is dat je met elkaar afspreekt wie de massage geeft. Leg weer allebei je handen op tafel. Een van jullie begint met het masseren van een hand van de ander.
  4. Wissel na ongeveer 5 minuten van rol.
Tip: werk vanaf de pols naar de vingers, streel en kneed elke vinger apart. Hieronder zie je tips voor een handmassage.
Dialoogvragen

Neem na de handmassages even tijd om te bedenken welke rol jou het meeste plezier gaf: de massage geven of krijgen? Schrijf elkaar een brief over de vragen:

  • Wat betekent lichamelijke intimiteit voor mij?
  • Wat beleef ik bij het geven en krijgen ervan?
  • Hoe voel ik mij bij dit antwoord?