Kijk en luister samen naar het lied ‘God only knows’, door Pentatonix.
I may not always love you
But long as there are stars above you
You never need to doubt it
I’ll make you so sure about it
God only knows what I’d be without you
If you should ever leave me
Though life would still go on, believe me
The world could show nothing to me
So what good would living do mem
God only knows what I’d be without you
God only knows what I’d be without you
If you should ever leave me
Though life would still go on, believe me
The world could show nothing to me
So what good would living do me

God only knows what I’d be without you

Dit lied is volgens radio-DJ Jan Willem Roodbeen het beste liefdesliedje ooit. In een interview in het magazine “Ik ook van jou” zegt hij:

“Een apart zinnetje om een liefdesliedje mee te beginnen. “Ik zal misschien niet altijd van je houden”. En vervolgens wel bij die persoon blijven. Heb jij het er wel eens over gehad wat je zou doen als jij of je man zou komen te overlijden? Wij wel. Ik zou het vreselijk vinden als Mieke haar hele leven alleen zou blijven en mij zou missen. Nee, vergeet het vervelende, onthoud de mooi dingen en zoek iemand die wél kaas lust….. Het is niet “zonder jou zou ik verloren zijn” of “zonder jou ben ik niks”. I may not always love you is I love you, maar dan spannender, poëtischer, mysterieuzer. Je durft zoiets alleen te zeggen tegen iemand van wie je echt houdt. God weet het alleen. Dat maak het voor mij mooier, omdat het eerlijker is.”

(Ik ook van jou, zomerspecial 2019)

Dialoogvragen
Schrijf een brief over je gevoelens bij dit lied. Gebruik daarbij de volgende zinnen.
  • Ik zal misschien niet altijd van je houden en …..
  • Je hoeft nooit te twijfelen over mijn liefde want……
  • Zonder jou ……