Kijk naar jezelf

Tijdens een sollicitatiegesprek zijn de eerste minuten cruciaal. Hoe kom je over? Voor datingsites geldt hetzelfde. Als je er niet goed genoeg uitziet word je in één muisklik verwijderd als potentiële kandidaat.

Het is maar goed dat ik mijn man niet via een site heb ontmoet, want toen hij mij voor het eerst zag, dacht hij: ‘Nee, geen type voor mij.’ Ik droeg een fleecevest en daar knapte hij volledig op af. Pas toen hij met mij aan de praat raakte, sloeg de vonk over.

God kijkt naar het hart. Kijken naar het hart kost wel iets meer dan drie seconden. Als jij naar jezelf of naar een ander kijkt, vel je dan al een oordeel na één blik, of durf je iets langer de tijd te nemen? Toen jij vanochtend in de spiegel keek, zag je toen alleen dat vermoeide gezicht en dat slordige haar? Of bleef je iets langer staan om ook je innerlijk te bekijken? Want zoals je naar jezelf kijkt, kijk je ook vaak naar anderen.

Ga eens voor die spiegel staan en kijk…..

Uit: Stiltedagboek, 365 bijbel meditaties door Mirjam van der Vegt

Dialoogvragen
  • Welk compliment over jouw innerlijk wil ik je nu geven?
  • Hoe voel ik mij nu ik dit schrijf?