Koning en Koningin

Regio Oost organiseert een avond met als thema: ‘Koningin en koning binnen je relatie’.

We zijn al lang samen en we hebben het allemaal goed geregeld. Hij is goed in schilderen. Ik krijg altijd strepen en druipers, dus ik vind het prima dat hij het schilderwerk voor zijn rekening neemt. Ik doe de was zodat er geen rode sok in de witte was terecht komt en álle kreukels weg gestreken worden. Zo hebben we met elkaar bewust en onbewust de rollen / taken / domeinen verdeeld. Je herkent dit vast wel. Bij de verdeling worden we vooral gestuurd door de sterke kanten van de een en de zwaktes van de ander. Het één houdt het ander vaak in stand.

Hoe is bij jullie het evenwicht?

Ontdek wat er gebeurt wanneer jullie rollen omdraaien. Je sterkte indammen en daarmee de ander de ruimte geven om te groeien in zijn/haar zwakte. Hoe is het voor jou om verantwoordelijkheid te nemen op onbekende/onzekere terreinen? Hoe is het voor jou om een stapje terug te doen en de ander aan het roer te laten?

Nieuwsgierig? Kom dan op 10 mei naar Wezep en laat je inspireren.

Riet & Olaf Haasnoot en Pietje & Klaas Nieuwland nemen jullie graag mee op deze ontdekkingsreis.

Wanneer : 10 mei 2019 van 20:00 -22:00 uur
Waar : Verenigingsgebouw De Schakel, Oranjeboomlaan 27, 8091 BZ Wezep
Aanmelden : Stuur een mail naar Lenie en Menko Biewenga, regio-oost@hotmail.com

In november 2018 werd deze avond gehouden in Voorburg. Voor introducés bleek dit een geschikte avond om met Marriage Encounter kennis te maken. In een gesprekje met een koppel dat voor het eerst deelnam aan een activiteit van Marriage Encounter vertelde één van hen:

“In de wat moeilijke gesprekken tussen ons, kan ik mij niet goed uiten. Ik voel dat mijn mond op slot gaat. De methode van het schrijven zou mij enorm helpen om mij te uiten. Zo’n weekend is echt iets voor ons.”

Een andere “nieuwkomer” merkte op:

“Wat worden hier goede vragen gesteld! Leer je dat op zo’n weekend? Ik heb echt gemerkt dat er goed naar mij geluisterd wordt” .