Ervaringe Inge

Toen Inge een enquête invulde won ze een ME&WEekend. “We hadden nog nooit van Marriage Encounter gehoord, maar  zodra ik hoorde dat het over communicatie ging was ik om,” vertelt Coen.

“In mijn leven heb ik ondertussen wel begrepen dat verkeerde communicatie een bron van veel ellende is in de wereld, zowel zakelijk als privé. Daarom was ik enthousiast om dit weekend te gaan doen. En ik vond het veelzeggend dat uitgerekend wij dit weekend hadden gewonnen. Ik wist nog niet precies wat er zou gaan gebeuren, maar was in ieder geval gemotiveerd.”

“Het werd een enerverend weekend. Ik ontdekte dat veel van onze communicatie zich afspeelde in de afstemming en discussie en weinig in de dialoog. De voorbeelden en dialogen van de presenterende paren vond ik indrukwekkend. Enerzijds omdat deze paren zich zo kwetsbaar durven opstellen – helden vind ik het, stuk voor stuk. Anderzijds omdat ik merkte op wat voor wezenlijk en diep niveau je elkaar leert kennen met de dialoog. Ik heb zaken besproken met Inge waarvan ik betwijfel of ik ze ooit met haar had besproken. Hierdoor kwamen we steeds dichter bij elkaar. En dat voelde goed. Ik vond het ook fijn om te merken dat dit uit een christelijk perspectief is opgezet en dat we het weekend afsloten met een gezamenlijke dienst. Ik ben God dankbaar dat hij dit weekend op ons pad heeft geplaatst met het winnen van die prijs.”

“Het was een intensief, leerzaam en hartverwarmend weekend. Mijn verwachting was in zoverre uitgekomen dat ik wat meer heb geleerd over communicatie. Maar ik had absoluut niet verwacht dat het communicatiemiddel van de dialoog zo’n positieve uitwerking zou hebben op onze relatie. Ik hoop dat de dialoog een vaste plek in ons huwelijk krijgt en daar wil ik, en Inge gelukkig ook, graag voor gaan.”

“Ik had niet verwacht dat het middel van de dialoog zo’n positieve uitwerking zou hebben op onze relatie.”

Inge wilde eerst helemaal niet gaan. “Ik dacht ‘dat is niet voor mij en ons’. Maar omdat Coen wel graag wilde, ging ik ook. Het werd een fijn, open en leerzaam weekend. De methode van brieven schrijven en een dialoog ervaar ik als een goede manier om écht met elkaar in contact te blijven. Het onder woorden brengen van je gevoelens helpt elkaar beter te begrijpen. Ik werd in dit weekend erg blij doordat ik zag dat Coen ontdekte wat zijn gevoelens zijn en dat hij dat op papier kon zetten. Het weekend had ik niet willen missen. Thuis zijn we nog steeds bezig met de dialoog en we hopen dat nog lang vol te houden!”