Ervaring Pieter

Sinds enkele jaren wordt Anne Marie en mij aangeraden naar het Marriage Encounter relatieweekend te gaan. Ik heb dit 9 jaar succesvol weten te traineren. Ik meende daar valide argumenten voor te hebben. Ten eerste vertrouw ik niemand die iets probeert te verkopen in de tale Albions. Kun je het niet in het Nederlands zeggen, dan zal het wel niet belangrijk genoeg zijn. Als tweede leer je op zo’n weekend over je gevoelens praten. Nou, dat kan ik al. Ik heb namelijk een bijzonder rijk gevoelsleven. Bovendien kost zo’n weekend je ook echt een weekend.

En een weekend praten over gevoelens lijkt me wat al te vrouwelijk.

Goed, ik had nog veel meer redenen, en ik viel mezelf dan ook een beetje tegen het niet langer tegen te hebben kunnen houden. Dit voorjaar werd de peer pressure te sterk en ben ik bezweken. Kruis in agenda gezet. Geld overgemaakt. Oppas gezocht. Mak in de auto, op naar de slachtbank.

Maar verdraaid nog aan toe; ik weet niet hoe ze het deden; maar het was gewoon een ontzettend goed, leerzaam en gezellig weekend! Wel een beetje vol. Ik had nog een fijn boek mee, maar dat is in mijn tas gebleven.

En wat blijkt dan? Dan ken je elkaar al, even rekenen, 20 jaar, heb je allebei geen moeite met praten en toch hoor je dan zoveel nieuwe dingen van je lieve vrouw.

En sinds dit weekend zing ik dan ook met nog meer overtuiging dan daarvoor mee met Frans Halsema: “Zij kent al mijn dromen en mijn wanen. Al mijn haast en al mijn honger en mijn spijt. Als ik lach kent zij alleen de tranen die daar achter liggen in de tijd. Zo alleen maar wil ik verder leven. Schuilend bij elkaar. En als ik oud moet worden, dan alleen met haar.”

Het is toch eigenlijk vreemd dat er nog mensen zijn die zonder APK de weg niet op durven, maar wel jaar in jaar uit doormodderen met hun relatie?

Dus, ben je nog niet naar een Marriage Encounter relatieweekend geweest en is je relatie je toch wat waard? Stop dan met het bedenken van uitvluchten! Allemaal onzin; gewoon kruis in agenda, geld overmaken, eventueel oppas organiseren en gaan! Moet je eens kijken hoe jullie daar van opknappen.

Pieter