David en Annet Sterk

Wij zijn inmiddels 6 jaar getrouwd en als cadeau voor ons 1e lustrum wilden we graag investeren in elkaar en in onze relatie. Een goede relatie kan altijd beter. Iets vertraagd door corona, hebben we in oktober een ME&WE relatieweekend van Marriage Encounter gevolgd. En wat een cadeau was dat! We ontvingen:

  • Een weekend lang helemaal op elkaar gericht zijn, genieten van elkaars aanwezigheid en even geen verantwoordelijkheid voor ons zoontje (met dank aan opa en oma!). Op een prachtige locatie en zeer goed verzorgd.
  • Een methode om meer met elkaar in contact te komen op gevoelsniveau waardoor we elkaar beter begrijpen.
  • Meer inzicht in verschillende gevoelens en dat je daar als partners vaak andere woorden voor gebruikt.
  • Meer liefde voor elkaar doordat je op een ander niveau met elkaar communiceert dan alleen over praktische zaken.

We herkennen dagelijkse situaties waarin we elkaar niet begrijpen

Het heeft ons verrijkt, verfrist en we kunnen lachend de vraag aan elkaar stellen: Hoe voel je je daarbij? We herkennen dagelijkse situaties waarin we elkaar niet begrijpen, bijvoorbeeld na een drukke werkdag of als ons zoontje Manuel even niet meewerkt. En we hebben nu een methode geleerd waarin we via het schrijven van brieven elkaar beter leren begrijpen. Als we 5 minuten een briefje schrijven, dan zijn wee verder dan wanneer we een half uur met elkaar discussiëren.

Wil je ook graag investeren in je relatie? Herken je dat je het goed hebt samen en zie je uit naar meer verdieping? Dan raden we je het marriage encounter weekend van harte aan. Het maakt niet uit hoe lang je al getrouwd bent (van 5 tot 25 jaar getrouwd was aanwezig op ons weekend).

David en Annet Sterk