Flyer Ontmoetingsdag

We hebben een afwisselend programma voor zaterdag 5 november! Een boeiende presentatie in de ochtend en verrassende workshops in de middag.

Van harte welkom! Wie zou jij mee willen nemen als introducé? Aanmelden kan via:  ontmoetingsdag@marriageencounter.nl

Vanaf 9:30: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers

10:00 De invloed van ziekte op je relatie

Zo goed als zeker krijgen we allemaal in onze relatie ooit te maken met afnemende gezondheid en ziekte. Dit kan grote gevolgen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van seksualiteit, het bijstellen van verwachtingen, de manier waarop je je agenda invult en communicatie. Moniek en Bram Venhuizen zullen op 5 november delen hoe ziekte invloed heeft op hun relatie en hoe zij er mee omgaan.

“Toen ik acht jaar was, ontdekten artsen pas dat ik geboren was met een gat tussen mijn hartkamers en dat mijn longen ernstig beschadigd waren. De puberteit zou ik niet overleven, zeiden ze tegen mijn ouders. Een jaar of achttien zou ik worden, maximaal.”

Dit zei Moniek. Ze is ondertussen een 40-plusser en voelt zich chronisch geliefd. Ze is getrouwd met Bram. Hierover zei ze in een interview:

“Toen wij twintig jaar geleden trouwden waren wij ons ervan bewust dat we ons vijfde huwelijksjaar waarschijnlijk niet zouden halen. Het ging zo slecht met mij dat mijn man mij regelmatig moest douchen en voeren. Ik was al mijn energie kwijt aan het studeren en lag veel in bed. Meerdere keren heb ik bewust afscheid van mijn man genomen, zo slecht ging het.”

Samen hebben Moniek en Bram ongeveer 10 jaar lang de premarriage course gegeven. Moniek schrijft blogs over ziekte, seksualiteit, relaties en rouw. Op ikmisje.eo.nl en haar eigen website chronischgeliefd.nl kun je  blogs van haar lezen.

12:00 Lunchbuffet

Wij zorgen voor soep en wat te drinken. We vragen alle deelnemers iets lekkers mee te nemen om te delen. Zo maken we met elkaar ongetwijfeld een heerlijk lunchbuffet.

12:45 Workshops

In de middag zijn er 2 workshoprondes. Je kunt dus twee workshops kiezen uit dit lijstje:

 • Clownerie: ontdek de clown in jezelf.
  Verzorgd door een professionele clown.
 • Bruggroepen: De 6 W’s in meer detail.
  Reneé en Martijn Vos nemen ons, op een interactieve manier, mee in de wereld van bruggroepen.
 • Theater: spelen met gevoel.
  Anne van Veen, theaterdocent: “In mijn werk ben ik op zoek naar hoe ik theater kan verbinden met een maatschappelijk doel.”
 • Presenteren: Hoe werkt dat binnen Marriage Encounter?
  Gerry en Hans Stevels delen op een creatieve manier over hun enorme ervaring met het schrijven en geven van presentaties binnen Marriage Encounter.

16:15 Afsluitende borrel