Waar ben jij beter in? In ruimte geven of in ruimte nemen?

Er is een nieuw nummer van ons magazine Ontmoeting. Het thema van dit nummer is ruimte.

Ruimte voor ontmoeting

Er zijn allerlei soorten ruimte: ruimte in je huis, ruimte in je schuur, ruimte in je hoofd, ruimte in je agenda, ruimte om je werk goed te kunnen doen binnen alle regels en protocollen, ruimte om te vullen in dit blad, ruimte die je inneemt met je ecologische voetafdruk.

Op het eerste gezicht lijken mannen meer bezig te zijn met ruimte nemen. Richard Branson, Jeff Be- zos en Elon Musk, 3 absurd rijke mannen, willen elk met hun eigen raket de ruimte in. Niet voor niets bestaat de term “manspreading”, een gewoonte van vooral mannen om met de benen gespreid ergens te gaan zitten, meestal in het openbaar vervoer. Vrouwen in Madrid hebben zelfs succesvol actie gevoerd tegen manspreading in de metro.

Ruimte geven is iets anders dan jezelf wegcijferen. Het is een bewuste keuze om de ander iets voor zichzelf te gunnen. Juist als je de ander ruimte geeft, kom je dichter bij elkaar.

Hopelijk heb jij ruimte voor mooie ontmoetingen met je partner, met vrienden en familie of met zo- maar een willekeurige voorbijganger. In een mooie ontmoeting zijn ruimte nemen en ruimte geven vaak in balans.

Magazine Ontmoeting - Ruimte

We gunnen je ruimte om te genieten van deze Ontmoeting. Hier kun je Ontmoeting downloaden of een gratis proefexemplaar aanvragen.