Photo by burak kostak from Pexels

Vandaag is de dag van de echtscheiding. Femke van der Laan, de weduwe van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan, schrijft columns in Het Parool over haar leven na de dood van Eberhard: “De dood heeft ons gescheiden. Uit elkaar gehaald. Hij daar, ik hier.” Ze schrijft ontroerend over haar kinderen en de gesprekjes die ze met hen heeft.

“Ben je nog getrouwd met papa?” Het oor vlak bij mijn lippen wacht op een ja. Natuurlijk zijn we nog getrouwd. Wat dacht jij dan? Ik heb mijn ring toch om? Maar we zijn het niet. Niet meer.

Jan Hol schreef over haar column ‘Ben je nog getrouwd met papa?’ en roept mannen en vrouwen op om zo intensief mogelijk te knokken tegen echtscheidingen en te werken aan gezonde relaties.

Het doet me wensen dat we de Dag van de Echtscheiding aangrijpen om er samen zo intensief mogelijk tegen te knokken. We geven echtscheiding geen kans. Kom op mannen!… Blijf je vrouw trouw. En vrouwen, haal nog één keer je hand over je warme hart voordat je die bebaarde doerak opnieuw achter het behang plakt.

De column van Jan: Het grote verdriet van Femke van der Laan.