Esther en Bernard

“Best wel gespannen was ik,” vertelt Bernard, toen hij met zijn vrouw Esther naar een ME&WE relatieweekend ging. “Ik wilde dat dit weekend ons dichter bij elkaar brengt, in ieder geval wat minder van elkaar af. Als er maar niet van die enge groepsgesprekken bij horen!”

“Ik zal in ieder geval mijn best doen, besloot ik. Door het programma komen Esther en ik op een heel natuurlijke manier bij onze eigen gevoelens uit, beschrijven ze en praten erover. Het voelt heel goed om weer eens een serieus gesprek te voeren, op een opbouwende manier. Hoe is het mogelijk dat we van elkaar over sommige dingen zo weinig weten? We ontdekken niet alleen nieuwe dingen in de ander, maar ook in onszelf. Het is een plezierige ontdekkingstocht. Het contact met zowel de echtparen die ons begeleiden als de andere deelnemers is warm en open. Het voelt al heel snel vertrouwd en aan het eind van het weekend vind ik het jammer dat het voorbij is. Ik voel me meegenomen op weg naar een bewuster ‘samen’ leven.

“Hoeveel heb je over voor iets dat van groot belang is?”

We hebben goede voornemens, maar nu de praktijk. We nemen ons voor om tijd aan ‘ons samen’ te besteden, want ‘hoeveel heb je over voor iets dat van groot belang is?’ Het weekend was niet moeilijk in de zin van stress zoals we dat eigenlijk verwacht hadden, maar wel inspannend.”