Vertel eens

Twee woorden, bijna niks, maar als ze vragend uitgesproken worden, willen mensen heel wat weten! Kijk maar eens naar deze voorbeelden uit de Nederlandstalige muziek:

In het kinderliedje Vlinder wordt er gevraagd: Vertel eens vlinder, Waar kom je vandaan? Vertel eens vlinder, Iets van jouw bestaan.

Elly en Rikkert zouden graag van Jezus willen weten: Vertel me eens toen u op aarde was, waarom geloofde niemand dat u de koning was?

Willeke Alberti stond voor de spiegel en vroeg: Spiegelbeeld vertel eens even, ben ik heus zo oud als jij? Is het waar, ben ik al zestig, is m’n leven dan voorbij?

In deze voorbeelden is er sprake van verwondering, van vragen over geloof waar je echt heel graag een antwoord op wilt hebben, van vragen aan je zelf om een balans op te maken: waar sta ik nu, en waar wil ik nog naar toe?

Er is ook het spel ‘Vertel eens’ met luchtige, grappige, serieuze vragen aan moeders, vaders, oma’s en opa’s, vrienden en vriendinnen, om meer van elkaar te leren en te weten te komen.

Twee woorden, bijna niks

Twee woorden, bijna niks, maar hoe belangrijk! Want wie wil er nu niet in contact met anderen komen over grappige en serieuze zaken? Twee woorden, Vertel eens, bijna niks, maar spreek ze vaker uit!

Vraag ze aan ouders en (klein)kinderen, aan vrienden en vriendinnen, en niet te vergeten aan je lief. En wordt de vraag aan jou gesteld, neem dan de uitnodiging aan om antwoord te geven!

Kees Verduijn

Dialoogvraag
  • Wat zou jij over jezelf willen vertellen aan je partner?